Endnu flere redskaber til kommunikation. Par- og psykoterapeut Sara Vafai-Blom

God kommunikation i parforholdet

Har I svært ved at kommunikere? Her er en guide til hvordan I får det til at fungere.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Spring til indhold

Sådan kan emotionsfokuseret terapi hjælpe dig

EFT er en terapeutisk metode, som har vist sig særdeles effektiv. Den tager afsæt i forskning om tilknytning og mentalisering. Metode, som har bevist sit værd både i individuel terapi og parterapi. Der er igennem mange år forsket både i metodens resultater i løbende udvikling.

EFT Emotionsfokuseret terapi. Par- og psykoterapeut Sara Vafai-Blom

EFT terapeuten er med dig i de svære ting

Hvis du kommer til en EFT terapeut, vil vedkommende hjælpe dig til at rumme det, der er svært og gør ondt. Terapeuten benytter sig af sin evne til indføling, medfølelse og forståelse, og følges med dig i det, der er svært, hjælper dig med at lære sider af dig selv – som du måske tidligere har skubbet væk – bedre at kende, eller måske få et nyt syn på dele af dig selv. På denne måde får du varm hjælp og støtte til at kigge ind i ting, der er for overvældende og måske skræmmende, hvis du forsøger at møde dem alene.

EFT i parterapien

Når EFT anvendes i parterapi, kan I være sikre på, at der ikke vil være tale om, at terapeuten holder med den ene af parterne, og forsøger at rette den anden til. EFT parterapeuten vil aldrig forsøge at finde ud af, hvem der har ret – for det har begge. Hver af parterne forsøger efter bedste evne at få parforholdet til at fungere, og samtidig at få dækket sine egne behov for tryghed, integritet, kontakt, forståelse og kommunikation. Nogle gange kan der imidlertid opstå nogle negative mønstre i relationen, der skaber utryghed, og aktiverer gamle tilknytningsmønstre på en ukonstruktiv måde. Sammen med parret vil EFT parterapeuten forsøge at afdække, hvad det er for mønstre, der er kommet imellem parterne, og hvilke effekter de har. Når først mønstrene begynder at blive tydelige, kan parret begynde at stå sammen, vende sig mod de negative mønstre og begynde at skabe tryghed i relationen igen. Parterapeuten hjælper parat med at heale de sår de hver især har med ind i relationen, og de sår de måtte have tilføjet hinanden, så de bliver i stand til at række ud efter hinanden på en måde, der ikke gør partneren utryk, men derimod giver partneren måde lyst og mulighed for at være der.

Seneste blog indlæg

Se billede af par- og psykoterapeut Sara Vafai-Blom, roskilde

Sara Vafai-Blom

Psykoterapeut og parterapeut
Jeg har beskæftiget mig med psykoterapi, parterapi og selvudvikling siden 1993.

Tlf: 30 64 16 12


Seneste indlæg om parforhold

Se billede af par- og psykoterapeut Sara Vafai-Blom, roskilde

Sara Vafai-Blom

Psykoterapeut og parterapeut
Jeg har beskæftiget mig med psykoterapi, parterapi og selvudvikling siden 1993.

Tlf: 30 64 16 12