Endnu flere redskaber til kommunikation. Par- og psykoterapeut Sara Vafai-Blom

God kommunikation i parforholdet

Har I svært ved at kommunikere? Her er en guide til hvordan I får det til at fungere.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Spring til indhold

Behandling af angst – Roskilde

Angst er en naturlig del af det at være menneske, men den skal ikke fylde så meget, at resten af livet mister værdi. Det er ikke meningen, at angst skal forhindre dig i at komme til udtryk, med det, der er dig, og angst skal heller ikke stille sig imellem dig og andre mennesker, så dine relationer bliver belastede. Psykoterapeutisk angstbehandling kan hjælpe dig.

Lad os samme arbejde med at forstå, hvad din angst forsøger at fortælle dig, så du kan slippe fri. Par- og psykoterapeut Sara Vafai-Blom, Roskilde

Angst, der gemmer sig

Angst kan gemme sig, og vi kan være tilbøjelige til at forsøge at lade som om den ikke er der. Der kan være angst for angsten. Der kan også være skam. Vi begynder måske at undgå bestemte ting og situationer, for at blive fri for at støde på den. På den måde synes vi måske, at det går fint. Det synes angsten også. Den lever sit skjulte liv i fred og ro, men trives i bedste velgående.

Læs om QEC-behandling mod angst

Lene, 18 år

“Jeg har gået i et forløb os Sara. Jeg har fået hjælp til noget angst, som jeg havde kæmpet med i et årstid. Jeg har fået nogle teknikker, og jeg er blevet klar over, hvor vigtigt det er, at jeg ikke gør, hvad andre synes, at jeg skal gøre. Jeg har været glad for at gå hos Sara, og det har hjulpet mig meget.”

Angst, der får lov at styrre mere og mere

Måske kender du dette, og måske tænker du, at så længe du undgår de ting og situationer, der fremprovokerer din angst, oplever du jo ikke kvalme, svimmelhed, rysten eller andet, og før du får set dig om, har angsten fået lov til at bestemme alt for meget i dit liv.​

Angstens onde cirkel

Angst og ængstelse kan være en ond cirkel, fordi de får din krop til at udløse stresshormoner som f.ek.s adrenalin og kortisol. Din krop kommer i alarmberedskab. Du får kropslige reaktioner som f.eks. hjertebanken, hurtig vejrtrækning, svimmelhed og kvalme. Dit sind påvirkes af kroppens alarmberedskab. Sindet registrerer kroppens alarmsignaler, og det får dig til at føle angst eller ængstelse. På denne måde kan du komme i en situation, hvor du generer mere og mere angst og ængstelse.

Sammen lærer vi angsten at kende

Ud over at kunne håndtere de konkrete situationer, hvor du bliver grebet af angst eller ængstelse, er der brug for at forhindre, at angsten fortsat får lov til at leve sit skjulte liv, og genere dig. I psykoterapien er vi to om at gøre dette, og det gør det meget nemmere end, hvis man er alene om det.

Sammen nærmer vi os angsten. Vi lærer den at kende, giver den navn, og kan sammen begynde at forstå, hvor den kommer fra, og hvad den har at fortælle. Angst kan være opstået i forbindelse med en følelse, der er blevet for overvældende, for svær at bære, og det kan være vigtigt, at vi sammen får “fortalt” dit system, at du er i en tryg situation, at det er sikkert, at nærme sig den følelse, der ligger bag angsten, at du ikke vil blive overvældet. At det ubærlig derimod opløses ved at blive mødt og set. Dette kan være meget healende, og kan betyde, at angsten kan begynde at slippe.

I processen lærer du at kunne samarbejde med angsten, frem for at blive styret af den. Med tiden bliver det dig, der overtager kontrollen, og efterhånden kan du udfolde dig i dit liv,og dine relationer.

Du kan læse mere om, hvordan jeg arbejder her.

At bryde angstens onde cirkel

Du har brug for, at den onde cirkel brydes.

Angstbehandling er bl.a. at lære konkrete redskaber til selvberoligelse, og finde dem, der virker bedst for dig, så du kan anvende dem, når du bliver grebet af angst eller ængstelse. Du har brug for at berolige dig selv, så du stopper udskillelsen af stresshormoner, og får mulighed for at finde tilbage til dig selv. Åndedrættet er en guldnøgle i denne forbindelse, og du kan gå i gang med at arbejde med det straks. 

Træk vejret som angst behandling

Du skal være opmærksom på, at det ikke bare handler om at trække vejret dybt, som man ofte får at vide. Det aller vigtigste er, at du får åndet ordentligt ud. Ånd langsomt ud gennem næsen eller spids munden (så der er lidt modstand på udåndingen). Når du har åndet ud, holder du en lille pause, og så ånder du lige en lille smule mere ud! Træk så vejret dybt og roligt ind. Læg hånden på maven, oven på navlen, og mærk, at maven udvider sig på din indånding. Lav så igen en laaaaang sej udånding. Du kan godt blive lidt ør. Det sker der ikke spor ved. Det betyder blot, at dit blod bliver bedre iltet, og det er godt, for det er med til at standse udskillelsen af stresshormonerne. I angstbehandlingen kan vi sammen arbejde med at frigøre dit åndedræt, så du kan blive bedre og bedre til at berolige dig selv.​

Væk med negative og ængstelige tankemønstre

Nogle gange kan der være tale om, at du har fået en vane med at tænke negative eller ængstelige tanker. Når din hjerne ikke har andet at lave, går den straks i gang med at tænke de tanker den plejer at tænke – de negative eller ængstelige – man kan kalde dem automattanker. Automattankerne fanger dig ind, og du bliver mere og mere plaget. Hvis dette er tilfældet, får du brug for at lære at kontrollere dine tanker. Du får redskaber til dette i angstbehandlingen.

Du kan læse om metakognitiv terapi her.

Jeg bruger også QEC i angstbehandlingen

Praktisk info

Akuttid: Hvis du har brug for en akuttid, kan du tage kontakt, så finder vi ud af noget.

​Jeg modtager løbende supervision

Du kan finde mere praktisk information her

Individuel terapi

Varighed: 60 min.
Pris: 950 kr. fra 15.7.23. er prisen 1.000 kr.

Tilbud:
– Klippekort individuel terapi. 5 samtaler 10% rabat (spar 475 kr. fra 15.7.23 500,-)

Parterapi

Varighed: 1 time og 30 min. 
Pris: 1.500 kr. fra 15.7.23. er prisen 1600 kr.

Tilbud:
– Klippekort parterapi. 3 samtaler 10% rabat (spar 450,- fra 15.7.23 480,-)

Quantum Energy Coaching

Varighed:1 time og 30 min. 
Pris: 1.500 kr. 

Afbud 

Hvis du melder afbud senere end 24 timer før vores aftale, betaler du halvdelen af samtalens pris. Hvis du melder afbud senere end kl. 7 samme dag, som vi har en aftale, betaler du fuld pris.

Betaling

Mobil pay på  306649

Kontant eller bank­overførsel til: Fælleskassen, 

Reg.nr. 8411, konto nr. 4189919 med angivelse af dit navn.  

Kontakt mig, hvis du har brug for en akut tid, så finder vi ud af noget

Se billede af par- og psykoterapeut Sara Vafai-Blom, roskilde

Sara Vafai-Blom

Psykoterapeut og parterapeut
Jeg har beskæftiget mig med psykoterapi, parterapi og selvudvikling siden 1993.

Tlf: 30 64 16 12

Sara Vafail Blom - Psykoterapeut og parterapeut. Jeg har beskæftiget mig med psykoterapi, parterapi og selvudvikling siden 1993.

Sara Vafai-Blom

Psykoterapeut og parterapeut
Jeg har beskæftiget mig med psykoterapi, parterapi og selvudvikling siden 1993.

Tlf: 30 64 16 12

Anonym

“Jeg var bange for at sige min mening, og for at andre ikke skulle kunne li’ mig. Det var blevet angst-agtigt, fordi jeg var så usikker. Nu er jeg rolig og glad, og tør godt at la andre mennesker vide hvem jeg er.”