Endnu flere redskaber til kommunikation. Par- og psykoterapeut Sara Vafai-Blom

God kommunikation i parforholdet

Har I svært ved at kommunikere? Her er en guide til hvordan I får det til at fungere.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Spring til indhold

IFS – Internal Family Systems

Jeg inddrager IFS i mit arbejde, fordi IFS-tilgangen hjælper os til at møde alle dele i os selv på en inkluderende, varm og nysgerrig måde. Jeg har erfaret, at IFS hjælper, dem, der kommer hos mig, til nye veje, healing af gamle sår, overraskelse og opløftelse.

IFS Par- og psykoterapeut Sara Vafai-Blom

Sindets mange dele

I IFS betragtes sindet som bestående af mange dele, der hver især er optaget af forskellige ting. Delene sameksisterer i et system, der kan minde om en familie. Deraf navnet “Internal Family Systems”. Der er ofte en harmonisk sameksistens mellem mange af vores dele, og så vil der være nogle dele, der er ramt af fortidens oplevelser. Oplevelserne har måske været for overvældende, og har ført til, at delene er blevet lidt rigide, frygtsomme, opfarende, ulykkelige eller andet. Der kan også være dele i os, som er blevet hængende i fortiden, og ikke har opdaget, at vi er blevet ældre, mere kapable og måske har andre værdier end tidligere.

Du vil kende dine dele som forskellige stemmer, følelser, tilstande, tanker m.v.

Modstridende følelser og IFS

Du kender nok til det at være præget af flere dele.

Måske skal du til en fest, og en del af dig glæder sig, en anden del frygter det, en tredje del føler sig forpligtet, en fjerde er bange for, at du kommer til at møde en bestemt person, mens en sjette siger “pyt, det skal nok gå alt sammen” osv osv

Det kan også være, at du har oplevet, at en del af dig, synes at du er for tyk, og skal på kur, mens en anden del, får dig til at gå i køleskabet mens den messer, at kuren starter i morgen. En tredje del af dig bliver opgivende, når du går i køleskabet, og fortæller dig, at så er det også helt lige meget osv osv

Måske har du i din opvækst oplevet noget, som har ramt dig virkelig hårdt. Måske er du blevet svigtet, og en del af dig har siden da, sørget for, at du aldrig går helhjertet ind i en nær relation. Denne del af dig, holder altid en bagdør åben, og et skeptisk øje med din partner. Måske er flere kærlighedsrelationer gået i stykker på denne konto, og en anden del af dig længes efter at give dig hen.

Eksemplerne på, hvordan vi præges af indre modstridende tilstande er utallige, og IFS giver os hjælp til, hvordan vi kan møde vores forskellige indre dele, blive klogere på, hvad det er de er optagede af og hvorfor.

Hvis vi inddrager IFS i terapien, hjælper jeg dig til at etablere en tæt tilknytningsrelation til dit selv, og dersa er igennem denne relation, styrken i healingen kommer.

Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du vil høre mere, eller du kan booke en tid til psykoterapi via online booking.

Se billede af par- og psykoterapeut Sara Vafai-Blom, roskilde

Sara Vafai-Blom

Psykoterapeut og parterapeut
Jeg har beskæftiget mig med psykoterapi, parterapi og selvudvikling siden 1993.

Tlf: 30 64 16 12