Endnu flere redskaber til kommunikation. Par- og psykoterapeut Sara Vafai-Blom

God kommunikation i parforholdet

Har I svært ved at kommunikere? Her er en guide til hvordan I får det til at fungere.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Spring til indhold

Depression

Du kan genkende depression ved de negative og pessimistiske tanker, som kommer til at præge dit sind, og din væren. Altings umulighed, og din manglende energi. Nogle mennesker oplever, at tiden næsten går i stå. De orker kun at sove. Ofte er de negative tanker også rettet mod en selv, og du kan komme til at føle, at du ingenting har at byde på i forhold til andre.

Depressionsbehandling. Par- og psykoterapeut Sara Vafai-Blom

Depressionbehandling

Depression er en kliniks diagnose, som en læge skal stille, men selv om lægen ikke mener, at du har en depression, kan du sagtens være plaget af tunge tanker, følelser af utilstrækkelighed og manglende energi, og det kan være en hjælp at tale med andre om, hvordan du har det. Du kan tale med din familie og dine venner. Du skal blot være opmærksom på, at mange mennesker kan være tilbøjelige til at begynde at give råd og anvisninger på, hvordan du skal komme ud af din situation, frem for at lytte. Det er ikke sikkert, at det er råd og anvisninger du har brug for. Det kan være vigtigt, at der er nogen, der faktisk lytter, og er tilstede sammen med dig, i det, der er svært. Hvis du ikke har familie eller venner, der er gode lyttere, kan det være godt at overveje at opsøge én, der har en uddannelse og træning, der gør vedkommende i stand til at støtte dig på den måde du har brug for. Når dine nærmeste ikke er så gode til at lytte, kan det ofte skyldes, at de så forfærdeligt gerne vil hjælpe dig, og det kan være svært at se på, at ens nærmeste er præget af depression eller depressive tanker.

En læge vil ofte vælge at tilbyde medicinsk behandling for depression, og det kan være en god idé, at kombinere dette med samtaler, der forhåbentlig kan hjælpe dig til at finde ud af om der er noget i den måde dit liv er på, som underminerer din livsglæde og fører til din depressive tilstand, uanset om det måtte ligge i fortiden i form af oplevelser, der bliver ved med at fylde eller i nutiden i form af f.eks. relationer, som belaster dig.

Du kan læse mere om, hvordan jeg arbejder terapeutisk.

Se billede af par- og psykoterapeut Sara Vafai-Blom, roskilde

Sara Vafai-Blom

Psykoterapeut og parterapeut
Jeg har beskæftiget mig med psykoterapi, parterapi og selvudvikling siden 1993.

Tlf: 30 64 16 12