Endnu flere redskaber til kommunikation. Par- og psykoterapeut Sara Vafai-Blom

God kommunikation i parforholdet

Har I svært ved at kommunikere? Her er en guide til hvordan I får det til at fungere.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Spring til indhold

Meditations- og selvudviklingsgruppe

Meditations- og selvudviklingsgruppen er en god mulighed, hvis du længes efter en dybere og mere stabil kontakt til meningsfylde, ro og glæde. I gruppen får du hjælp til at opløse de indre strukturer, der står i vejen for, at du kan være i kontakt med din krop, dig selv, og dine behov. Du vil kunne opleve de ressourcer du har adgang til, når du udvider din bevidsthed. Du behøver ikke at have erfaring med meditation for at kunne deltage.

Meditation og selvudvikling ved psykoterapeut Sara Vafai-Blom, Roskilde

Meditations- og selvudviklingsgruppen er oplagt for dig, der:

 • søger indre ro, mening og glæde
 • længes efter mere indre balance og robusthed
 • længes efter at lære dig selv bedre at kende
 • længes efter at frigøre dig fra selvkritik og utilstrækkelighedsfølelse
 • har stress, eftervirkninger af stress eller føler pres i hverdagen
 • føler, at der må være en anden mening med livet

Jeg har selv oplevet, at arbejdet med åndedræt og meditation, har givet mig en følelse af stabilitet og balance. Som et skib, der har en dyb køl, og derfor kan sejle mere roligt på oprørt vand. I meditations- og selvudviklingsgruppen ønsker jeg, at hjælpe dig til at finde indre ro og balance på den måde, som du længes efter.

Hvordan foregår det i meditations- og selvudviklingsgruppen?

I meditations- og selvudviklingsgruppen kommer vi til at arbejde med åndedrætsøvelser og meditation. Åndedrætsøvelserne bringer afspænding og ro i nervesystemet. Der opstår en stilhed inden i, hvor du får fred fra dine tanker. Dit nervesystem og dit hormonelle system reagerer på åndedrætsøvelserne, og du kan komme til at opleve en indre elasticitet, rolig vågenhed og åbenhed. I denne tilstand arbejder vi med meditation, hvor jeg guider dig. I meditationerne kan du åbne til en dybere kontakt med din egen kreativitet, følelsen af glæde, kontakt til meningsfylde og parathed til medfølelse. 

I meditations- og selvudviklingsgruppen kommer vi også til at arbejde med selvundersøgelse. Du vil blive opfordret til at kigge indad, og undersøge, hvilke kræfter, der driver dig i dit liv. 

F.eks. lede efter de steder, hvor du bliver drevet af en tendens til at holde øje med, hvad andre har behov for, og forsøge at gøre dem tilfredse frem for at mærke dig selv. Der kommer også til at være øvelser, der styrker kommunikation i nærvær.

Ro på nervesystemet igennem åndedrættet

Åndedrætsbevidsthed og åndedrætsøvelser er den bedste måde, hvorpå vi kan nå vores nervesystem. Hvis vi ønsker indre fred og mulighed for at mærke os selv, har vi behov for, at kunne berolige vores nervesystem, og i det hele taget lære det at kende, og kommunikere med det. Igennem arbejde med åndedrættet, meditation og selvundersøgelse kan du få mulighed for at slække på din identifikation med dine indre selvbilleder, og din binding til andres forventninger. Når du i mindre grad er spundet ind i indre pres, og kan etablere ro i dit nervesystem kan du mærke din krop og dit hjerte. Fra denne tilstand har du mulighed for at udvide din bevidsthed og åbne dit sindfor en tilstand fri for vurderinger og dualitet. Når du indgår i disse processer, kan du opleve at blive ladet op, og få indre fylde. Du kan opleve en indre kontakt til mening og glæde.

Det tager du med dig fra meditations- og selvudviklingsgruppen

Ved at deltage i meditations- og selvudviklingsgruppen kan du bl.a. få: 

 • Kontakt til indre ro, stabilitet og styrke
 • Bedre kendskab til og forståelse for dig selv
 • Øget kapacitet til kommunikation i vanskelige relationer
 • Mindre binding til perfektionisme og sammenligning
 • Bedre kontakt til dine følelser, og vanthed med at kommunikere om dem
 • Styrke til i højere grad at følge din egen vej, end at imødekomme forventninger
 • Bedre kontakt til intelligensen i dit hjerte og din krop
 • Kapacitet til at udvide din bevidsthed til et felt, der er fri for vurderinger og dualisme

I meditations- og selvudviklingsgruppen skaber vi et trygt rum, hvor du får lejlighed til at arbejde med dine konkrete udfordringer, samtidig med at du får en masse forærende, fordi du også bliver en del af de andre gruppedeltageres processer. Når en gruppe mennesker mødes, og arbejder med sig selv, genereres der et fælles felt, som støtter hver enkelt. Ved at være en del af en gruppe, får du også nye perspektiver på de ting du selv slås med, inspiration til din udviklingsproces og ikke mindst bliver det tydeligt, at du ikke er alene. 

Idet udviklingsforløbet består af jævnlige møder over en længere periode, får du en solid kontinuitet i din udvikling.

Indhold i selvudviklingsforløbet

Processen vil bestå af en blanding af oplæg, dialog og arbejde i par eller individuelt. 
Vi kommer til at inddrage åndedrætsøvelser og korte meditationer.

Der kommer til at være mellem 5 og 8 deltagere i gruppen.

Er meditations- og selvudviklingsgruppen noget for mig?

Du behøver ikke at have erfaring med meditation, for at deltage i gruppen. 

Mange er ængstelig for at melde sig til et gruppeforløb. Hvis du er i tvivl om meditations- og selvudviklingsgruppen er noget for dig, er du velkommen til at kontakte mig for en individuel og afklarende samtale, hvor vi kan tale lidt om, hvad der fylder mest for dig; dine spørgsmål og eventuelle betænkeligheder ved at gå ind i meditations- og selvudviklingsgruppen. Den afklarende samtale er gratis.

Praktisk

Hvornår mødes gruppen?
Gruppen mødes 7 torsdag fra kl. 13-17.00 på følgende datoer:
Den 14/12 2023 og den 11/1; 1/2; 7/3 og 11/4; 2/5; 30/5 2024

Hvor mødes gruppen?
Gruppen mødes på Isafjordvej 16, Roskilde.

Hvad er prisen?
Når du tilmelder dig, er det til hele forløbet, og den samlede pris for udviklingsgruppen er er 3.900 kr. som du kan betale i to rater. Hvis du betaler det samlede beløb senest den 1.12.23., er prisen 3.500 kr.

Hvordan tilmelder jeg mig?
For at tilmelde dig skal du gøre to ting. Du skal tilmelde dig ved at sende mig en besked, og du skal indbetale enten 3.500 eller 1.950 kr.

Pladsen er din, når du har givet mig besked om din tilmelding, og betalt.

Du kan betale via mobilpay på nr: 306649 eller via bankoverførsel til reg.nr. 8411 konto 4189919. Når du indbetaler, skal du skrive dit navn, og ”Meditations- og udviklingsgruppe”.

Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har nogle spørgsmål.

Se billede af par- og psykoterapeut Sara Vafai-Blom, roskilde

Sara Vafai-Blom

Psykoterapeut og parterapeut
Jeg har beskæftiget mig med psykoterapi, parterapi og selvudvikling siden 1993.

Tlf: 30 64 16 12

Sara Vafail Blom - Psykoterapeut og parterapeut. Jeg har beskæftiget mig med psykoterapi, parterapi og selvudvikling siden 1993.

Sara Vafai-Blom

Psykoterapeut og parterapeut
Jeg har beskæftiget mig med psykoterapi, parterapi og selvudvikling siden 1993.

Tlf: 30 64 16 12

“Meditationsgruppen har givet mig en større selvindsigt og ro i en tryg ramme hos en meget dygtig underviser – og det at bevæge sig ind i meditation med andre åbne og interesserede mennesker var en gave i sig selv.

Louise Ascanius

“Jeg kan på det varmeste anbefale at deltage i meditation hos Sara. Vi har mediteret både gående og siddende, og der har været en god afveksling i øvelserne. Man kan tydeligt mærke, at Sara har mange års personlig erfaring med meditation. Hun er derudover en dygtig formidler og i stand til at dele ud af sin viden og indsigt, så man også som nybegynder bliver mødt og støttet i sit arbejde med øvelserne.

Hver enkelt deltager får særskilt og personlig feedback, som gør at alle får noget med sig. Deltagelsen i gruppen har givet mig en mere rummelig og tålmodig indstilling i hverdagen, en større fleksibilitet rent mentalt og mere balance. Sara er tålmodig og har en stor ro og varme, hun har formået at give mig feedback som jeg virkelig kan bruge på de temaer som jeg arbejder med.”

​Psykolog Stine Reintoft

“Jeg har deltaget i Saras meditationsworkshops i efteråret 2016 og glæder mig til også at være med i foråret 2017. Sara har en formidabel evne til at skabe en rolig, meditativ stemning omkring sig og som deltager oplever man at blive rigtig godt vejledt i de enkelte meditationsøvelser. Efter 5 timers workshop går man hjem med en følelse af ro i sindet og med nogle gode værktøjer til at komme i gang med selvpraksis.

Kan varmt anbefales.

Hilsen Lisbeth