Masser af nyt om bogprojektet

Der er sket så meget, og arbejdet med “Livet med og efter bipolar lidelse. Fortællinger om at komme sig.” er (endelig) begyndt at gå i et raskt tempo. Jeg er helt fjollet til sinds, fordi jeg nu kan se, at bogen faktisk bliver færdig, og at det også kommer til at ske inden alt for længe. Jeg ønsker inderligt, at den kan give håb og inspiration til dem, der læser den, og er så spændt.

Den foreløbig udgave af omslaget til bogen

Jeg har vist de 6 livsfortællinger til et par læsere, og jeg bliver så glad, når de vender tilbage, og taler om teksten på en måde, så jeg kan høre, at det er lykkedes mig at skrive de meget forskellige personer tydeligt frem. Det er mennesker, der på hver deres måde har kæmpet med bipolar lidelse, samtidig med at de har også har forholdt sig til, været og handlet i, de mange andre mere eller mindre krævende og voldsomme ting, som livet har præsenteret dem for. Alle 6 er de i dag et sted, som de er glade for, og tilfredse med, og mine møder, og samtaler med dem, har affødt den dybeste respekt. Jeg vil så gerne, at de fremstår tydeligt med alle deres menneskelige kvaliteter i bogen.

Jeg håber, at dette er en fin måde at formidle recovery erfaringer på. Når man selv skal gå vejen, er det vigtigt at vide, at andres erfaringer ikke kan overføres en til en. At mennesker, og livsvilkår er forskellige, og derfor skal anvisninger, erfaringer, og gode råd trækkes igennem et filter, der består af den enkeltes livsvilkår, præferencer, erfaringer og håb. Bogen er et input i sådan en proces.

Farvel til forlag

Arbejdet med bogen gik ret trægt i lang tind. Det var svært for mig at finde samlet tid til at skrive i hverdagen. En gang i mellem tog jeg en uge ud af kalenderen, og koncentrerede mig om én af fortællingerne, og det rykkede, men teksterne gik en del gange frem og tilbage mellem forlaget og mig, uden at redaktøren syntes, at jeg nåede i mål.

Lige efter jul blev det så tydeligt, at vi var gået fejl af hinanden. Forlaget havde håbet på en tekst med mindre livsfortælling, og flere konkrete anvisninger om recovery. Jeg arbejdede i retning af en tekst, der skildrer de livsfortællinger, der indeholder recovery processer. Vore veje skiltes, efter et samarbejde præget af venlighed, hjælpsomhed og varme.

Men hvad så nu!? Skulle jeg opgive projektet? Skulle jeg kontakte det andet forlag, der også havde været interesserede i at udgive bogen? Skulle jeg droppe bogen, og i stedet lave podcasts? Eller skulle jeg selv udgive bogen? Jeg gik med det et par uger, og besluttede så at etablere mit eget forlag, og udgive bogen selv. Dét var den rigtige beslutning. Det viste sig at være speederen, og siden er det gået meget lettere med skrivearbejdet, og det jeg har brug for kommer til mig på forunderlig vis.

Der er meget at lære, at gøre og forholde mig til, og noget af det kommer jeg til at købe mig hjælp til, andet oplever jeg allerede nu, at jeg får hjælp til fra mennesker omkring mig.

Nyhedsbrev

I den kommende tid får jeg brug for at kunne kontakte interesserede mennesker for at få sparring/råd og måske opmuntring. Hvis du skriver dig op til mit nyhedsbrev, vil du få denne type henvendelser – dog Max 1-2 gange om måneden.

Tilmeld nyhedsbrev

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *